DDC Jaarevent 20 juni 2018

Datum: Woensdag, 20 juni 2018
Locatie: MeetinOffice De Bleek 13 3447 GV Woerden Nederland

Ons 8e seizoen loopt op zijn eind en dus is het tijd voor ons jaarevent, een gezamenlijk gebeuren van de AX en NAV vakgroepen. Alweer de vierde keer dat we dat in deze opzet doen: een reeks aan relatief korte en interactieve sessies. Zowel AX en NAV specifieke sessies, maar ook sessies die voor alle deelnemers interessant kunnen zijn. En niet in de laatste plaats, omdat met Dynamics 365, die nu echt van de grond begint te komen, de grens tussen NAV en AX steeds meer aan het vervagen is.

Bij deze willen we alvast allen die een bijdrage gaan leveren bedanken!

Locatie

MeetinOffice, De Bleek 13, 3447 GV Woerden

Inschrijven

Eventbrite - DDC Jaarevent 20 juni 2018

Het is iedere keer een verrassing hoeveel mensen er zullen inschrijven. We houden rekening met minimaal 200 personen, mogelijk zijn het er zelfs meer! Het maximum aantal inschrijvingen is nu op 220 gesteld, maar we zullen het nauwkeurig in de gaten houden. Mogelijk is er ruimte om dat aantal op te rekken indien het aantal inschrijvingen onze verwachtingen overtreft.

Bedenk svp van te voren goed of u ook echt gaat komen, zodat we niet op het laatst een hele stroom aan afzeggingen gaan krijgen. Schrijf je je in, dan verwachten we ook dat je er bij gaat zijn. Kun je dan toch onverhoeds echt niet, meldt je dan af zodat je plaats nog eventueel door iemand anders ingenomen kan worden. Ons verzoek is eigenlijk. Schrijf je niet meteen in en bepaal later of het gelegen komt om te komen. Schrijf je in wanneer je weet dat je kunt komen.

Alvast daarvoor onze dank.

Agenda

16:30 – 18:00 Buffet
18:00 – 18:10 Plenaire opening
18:10 – 19:00 Plenaire sessie
19:00 – 20:00 Parallel programma 1
20:00 – 21:00 Parallel programma 2 (replay van programma 1)
21:00 – 22:30 Borrel

Plenaire sessie

Hoe naar de Dynamics toekomst kijken?

Spreker: Ingmar Boon (Microsoft)

Weet u nog dat Microsoft in 2002 het bedrijf Navision overnam voor de som van 1,2 miljard $. Is er in die afgelopen 16 jaar veel veranderd?

Axapta heet nu Dynamics 365 Finance & Operations, Navision heet sinds april Dynamics 365 Business Central.  In 2002 was Mark Zuckerberg 18 jaar jong en Google was nog niet beursgenoteerd. Amazon’s omzet was net 1.2 miljard$ - versus 177 miljard 16 jaar later - & SFDC zat te broeien op haar toekomstige event genaamd DreamForce.

De tech wereld is veranderd en de veranderingen nemen toe in snelheid, alleszins lijkt het daar op. Wat betekent dat voor ons (u en ik)?

Deze sessie wilt u inspireren wat betreft ’onze toekomst’.    

Parallel programma

 1. Model-Driven Apps in PowerApps, powered by Dynamics 365 (NAV en AX)
 2. Business Intelligence is meer dan mooie (Power BI) dashboards (NAV en AX)
 3. Van Klantwens naar Test Automation (NAV en AX)
 4. Van Junior naar Senior – vanuit project management perspectief (NAV en AX)
 5. Hoe het nieuwe Business Central de hele erp gedachte verandert. Voor zowel de Dynamics NAV professional, als ook voor de klant (NAV)
 6. Continuous Integration met Dynamics NAV 2016 en verder (NAV)
 7. Laat je verrassen door C/Breeze (NAV)
 8. Hoe up-to-date zijn jouw developmentkennis en -vaardigheden? (NAV)
 9. ronde 1: Introductie in XDS voor Microsoft Dynamics AX 2012/Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (AX)
  ronde 2: Let it Flow (NAV en AX)

Sessies

1. Model-Driven Apps in PowerApps, powered by Dynamics 365

Spreker: Stefan Strube (Strukton Rail)
Tags: Technisch/Functioneel, NAV, AX

Kent u deze nieuwe stijl van app-ontwikkeling al? Model-gestuurde apps die automatisch een rijke gebruikerservaring genereren op basis van uw gegevens en processen in de Common Data Service . Creëer enterprise-grade apps met Common Data Service for Apps - ingebouwd in PowerApps.
Model-gestuurde apps bieden no-code of low-code benadering van app-ontwikkeling. Dit app-type bestaat uit meerdere component, waaronder dashboards, formulieren, views, grafieken en bedrijfsprocessen die samen een geweldige gebruikersinterface vormen. Model-gestuurde apps zijn bijzonder handig voor veel-schermige apps en veel mogelijke gebruikersscenario's.

In een stapsgewijze demo worden de bouwstenen van een model-gestuurde app gemaakt en geconfigureerd.

2. Business Intelligence is meer dan mooie (Power BI) dashboards

Spreker: Joost Tiggeler (Jet Reports)
Tags: Technisch/Functioneel, NAV, AX

Business Intelligence (BI) krijgt (terecht) steeds meer aandacht. Er is steeds meer data beschikbaar en er kan steeds meer mee gedaan worden. Maar na de demo speelt de vraag: Wie gaat dat dan doen en hoeveel tijd gaat dat kosten? Een groot deel van de aandacht voor BI gaat uit naar zgn. front-end tools (bijvoorbeeld Power BI) waarmee eenvoudig analyses, dashboards en rapporten kunnen worden opgebouwd. Op demodata. De vraag hoe je die data uit verschillende real-life databronnen haalt en combineert tot relevante, complete, correcte datasets is minder sexy en wordt vaak ‘vergeten’. Toch worden het succes en de kosten van een BI-project voor het overgrote deel bepaald door de inhoud. Is de data waarmee we mooie dashboards maken relevant, compleet en correct? En hoeveel moeite kost het ons (of een externe consultant) om deze data klaar te zetten?

Belangrijke vragen waarop Datawarehouse Automation (DWA) een antwoord biedt.

3. Van Klantwens naar Test Automation

Spreker: Luc van Vugt (fluxxus.nl)
Tags: Functioneel, NAV, AX

Of beter gezegd: hoe zou je vijf vliegen in één klap kunnen vangen? Want hoe zorg je dat de klantwens op de juiste wijze beschreven wordt? En dat deze vervolgens correct geïmplementeerd en getest gaat worden? Dat deze test efficiënt geautomatiseerd worden? En tevens, dat wijzigingen in de implementatie lijden tot een update van de documentatie?

Gevoed door zijn jarenlange ervaring als tester en developer en zijn recentelijke discussies met NAV pros over het integreren van test automation in de dagelijkse ontwikkelpraktijk, wil MVP Luc van Vugt in deze hoog interactieve sessie de testlijst introduceren als een mogelijke nieuwe eenduidige spil bij het implementeren van klantenwensen.

4. Van Junior naar Senior – vanuit project management perspectief

Spreker: Jan-Wrister Bouwman (Chamfer Management B.V.)
Tags: Functioneel, NAV, AX

In je loopbaan als bijvoorbeeld Consultant of Developer wil je groeien van Junior naar Senior. Dit vereist naast de nodige kennis natuurlijk ook de kunde. In deze interactieve sessie wil ik met je afstemmen welke ontwikkeling ik als project manager van je verwacht waar het gaat over je kunde.

Dus, wat is jou bijdrage aan het project en welke ontwikkeling is daarin nodig om echt succesvol te worden?

5. Hoe het nieuwe business central de hele erp gedachte verandert. Voor zowel de Dynamics NAV professional, als ook voor de klant.

Spreker: Emile Peels (ABC E Business)
Tags: Functioneel, NAV

Natuurlijk is Microsoft al lange tijd richting de Cloud aan het bewegen. Met Microsoft Dynamics 365 Business Central gaat het ERP-speelveld dan ook definitief veranderen.
In een inspirerende sessie zal Emile Peels zijn ervaringen uit de praktijk delen. De veranderende rol van de consultant en developer en de invloed van App Source komen aan bod. Wat betekent dit allemaal voor jouw baan en/of voor jouw bedrijf?

Al met al: een blik in de nabije toekomst en hoe jij daar je voordeel mee kunt doen.

6. Continuous Integration met Dynamics NAV 2016 en verder

Spreker: Richard Robberse en Ron Koppelaar (Cegeka-dsa)
Tags: Technisch, NAV

Continuous integration (CI) werd al in 1994 geïntroduceerd en is sinds die tijd van concept uitgegroeid tot bijna randvoorwaardelijk voor professionele ontwikkeling.
Voor veel ontwikkelomgevingen is de tooling inmiddels zover doorontwikkeld dat een CI-project in een handomdraai is opgezet. De CI-concepten zijn ook voor Dynamics NAV toepasbaar, maar vergen meer inspanning.
In deze sessie maken we duidelijk wat CI is, waarom CI belangrijk is, wat ervoor nodig is en hoe je dit in jouw werkomgeving zou kunnen implementeren met behulp volgende tools:

 • C/SIDE
 • Git
 • Visual Studio Code
 • VSTS
 • Docker
 • PowerShell

Ons doel is dat je na deze sessie de beslissing kan nemen welke onderdelen van CI te implementeren en hoe dat te doen, uiteraard zullen wij ons verhaal onderbouwen met de nodige praktijksituaties en demo's!

7. Laat je verrassen door C/Breeze

Spreker: Jan Hoek (Mprise Indigo)
Tags: Technisch, NAV

Stel, je wilt in bestaande, als tekst geëxporteerde NAV-objecten op zoek naar bijv. alle FlowFields die per ongeluk editable gelaten zijn. Of misschien wil je een tool bouwen die NAV-objecten analyseert en/of manipuleert, zonder je te hoeven bezighouden met schrijven van een parser. Of wellicht wil je het bouwen van nieuwe objecten of het wijzigen van bestaande objecten kunnen scripten, zodat je snel prototypes kunt bouwen of (zelfgebouwde) design patterns kunt toepassen. In alle bovenstaande gevallen - en nog veel meer - kan je nauwelijks zonder C/Breeze, een open-source API voor het NAV textformaat, gebouwd in en te gebruiken vanuit .NET, met daarbovenop een uitgebreide PowerShell interface.

In de sessie van vanavond laten we, na een korte introductie van de structuur van de library, zo snel mogelijk PowerPoint achter ons om - liefst interactief - te kijken naar praktische voorbeelden. Heb je een leuke toepassing van C/Breeze in je hoofd die ook voor anderen interessant kan zijn? Zeker meebrengen of vooraf melden! Als je wilt kan je vooraf al een kijkje nemen op https://github.com/jhoek/UncommonSense.CBreeze ….

Let op! Deze sessie gaat over C/SIDE-objecten, (nog...) niet over AL-objecten: NAV 2013 t/m NAV 2017 (m.u.v. in cumulatieve updates geïntroduceerde properties) wordt ondersteund.

8. Hoe up-to-date zijn jouw developmentkennis en -vaardigheden?

Spreker: Kevin O'Garro (Freelance Dynamics NAV Specialist)
Tags: Technisch, NAV

Bij diverse projecten, waar ik de afgelopen maanden betrokken was, viel me op dat er nog weinig met moderne technieken gewerkt wordt, die eigenlijk zo nieuw al niet meer zijn. Ik doel dan op zaken als events, delta-merges, en test automation.

In deze sessie wil ik een update geven van deze “nieuwe” technieken en laten zien hoe eenvoudig ze toegepast kunnen worden. En natuurlijk wil ik met jullie in gesprek komen hoe je dit zelf vrij makkelijk kunt oppakken. Niet alleen in nieuwe projecten, maar ook in oude.

9. (ronde 1) Introductie in XDS voor Microsoft Dynamics AX 2012/Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations

Spreker: André Arnaud de Calavon (Kaya Consulting)
Tags: Technisch/Functioneel, AX

In deze sessie wordt het concept uitgelegd wat eXtensible data security is. Wat zijn de verbeteringen ten opzichte van Record Level Permission?

Er worden een aantal voorbeelden getoond vanuit de standaard applicatie, maar ook een paar die als maatwerk zijn gebouwd. De sessie is meer algemeen informerend; geschikt voor iedereen die meer wil leren hoe XDS kan worden gebruikt of uitgebreid.

9. (ronde 2) Let it Flow

Spreker: André Arnaud de Calavon (Kaya Consulting)
Tags: Technisch/Functioneel, NAV, AX

In deze sessie wordt uitleg gegeven over het maken en gebruiken van werkstromen met Microsoft Flow in combinatie met Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations. Na een korte introductie wat Microsoft Flow inhoudt, worden praktische voorbeelden getoond en een aantal tips voor probleemoplossing gegeven.

« Naar het eventoverzicht

Events

15 november 2022 - Dynamics 365 Event, 15 november 2022
Van der Valk Hotel Veenendaal | Bastion 73 | 3905 NJ Veenendaall
Datum: 15 november 2022
Meer informatie »

17 mei 2022 - DDC Jaarevent 17 mei 2022
Kas meeting, De Bleek 13, 3447 GV Woerden
Datum: 17 mei 2022
Meer informatie »

10 november 2021 - Dynamics 365 BC Event, 10 november 2021
Van der Valk Hotel Veenendaal | Bastion 73 | 3905 NJ Veenendaall
Datum: 10 november 2021
Meer informatie »


Nieuws

Dutch Dynamics Community - Nieuwsflits * November 2022
02 november 2022
Lees bericht »

TIE Kinetix nieuwe Gold sponsor
30 oktober 2022
Lees bericht »

Event data 2020-2023
03 september 2022
Lees bericht »


Blog

DDC Jaarevent Woerden 17 mei 2022
17 mei 2022
Lees blog »

DDC 17 mei 2022 - Bouw meertalige applicaties met help van de Microsoft Dynamics Translation Service
17 mei 2022
Lees blog »

DDC 17 mei 2022 - Business Central Performance & Archiving | Tips en Learnings
17 mei 2022
Lees blog »

Eventdata seizoen 2022-23

 • dinsdag 15 november 2022
 • dinsdag 24 januari 2023
 • dinsdag 4 april 2023
 • dinsdag 13 juni 2023

 

Wat is de Dutch Dynamics Community?

Ons doel is het delen van kennis en ervaringen rondom Microsoft Dynamics software.

We bieden de mogelijkheid aan alle Microsoft Dynamics Professionals om met elkaar in contact te komen en deel te nemen aan presentaties en discussies.

Laagdrempelig, onafhankelijk, diepgaand en altijd actueel.

Om iedereen op de hoogte te houden kun je je inschrijven voor een van onze nieuwsbrieven:

Schrijf je hier in voor de Business Central nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de Finance & Operations nieuwsbrief

Platinum sponsors


Gold sponsors

 

Sapphire sponsors


Silver sponsors


Club van 100

c100