DDC Jaarevent 13 juni 2023

Datum: Dinsdag, 13 juni 2023
Locatie: Oud London, Woudenbergseweg 52, 3707 HX, Zeist

Welkom bij het jaarevent van ons 13de seizoen.

Het wordt een speciale aflevering van onze jaar-events omdat we niet alleen ons 12,5 jarig jubileum vieren, maar ook afscheid zullen moeten nemen van zowel Luc van Vugt als Arend-Jan Kauffmann. Beide zijn al vanaf het begin betrokken bij de Dutch Dynamics Community en zullen dus zeker gemist gaan worden in het bestuur.

We willen deze feiten zeker niet ongemerkt voorbij laten gaan, dus zorg dat je daarbij bent!

Zoals je hieronder kunt zien hebben wij weer diverse interessante onderwerpen op de agenda. Zowel Business Central als Finance & Operations sessies, maar ook sessies die voor alle deelnemers interessant kunnen zijn. Deze zullen vooraf gegaan worden door een plenaire sessie.

Registreer je via deze link

Merk op dat voor het programma het maximum aantal inschrijvingen nu gesteld is op 220, dus schrijf je snel in!

Bij deze willen we alvast allen die een bijdrage gaan leveren bedanken!

Locatie

Oud London, Woudenbergseweg 52, 3707 HX Zeist

Agenda

16:30 - Ontvangst Gasten

17:00 - Aanvang Buffet in Marmontzaal

18.00 - Plenair programma in de Empereur

19.00 - 1ste ronde sessies

20.00 - 2de ronde sessies

21.00 - Borrel in Marmontzaal

22.30 - Einde programma

Plenaire sessie

Voor deze speciale avond hebben we Ton Abelen uitgenodigd voor de Keynote sessie. Hij neemt ons mee in de wereld van Artificial Intelligence die ongekende mogelijkheden biedt, de vraag is of wij er klaar voor zijn.

Programma Sessies (ronde 1 en 2)

 1. Het toenemende belang van goede (aantoonbare) informatiebeveiliging in het eco-systeem
 2. Introductie op process mining met Dynamics 365 F&O (of BC) data
 3. Nieuwe feature: External Business Events in Business Central
 4. Voordelen van Microsoft Dataverse bij het maken van ERP Power Apps
 5. Powerplatform Co/Pilot
 6. Implementeren in de wegwerpmaatschappij
 7. Business Central OnPrem op Azure SQL
 8. BC Finance do's & don'ts 4 Non Financials
 9. Hoe wél makkelijk rapporteren op Business Central Cloud met Power BI?
 10. ChatGPT + Business Central + Power Platform, a powerful combination.
 11. API Back 2 Basics
 12. Onboarding the way to go

Sessies

1 Het toenemende belang van goede (aantoonbare) informatiebeveiliging in het eco-systeem

Spreker: Arno Mouwen, 2-Control

Tags: Functioneel, BC

In deze sessie zullen we bespreken waarom goede informatiebeveiliging steeds belangrijker wordt in het ecosysteem van Microsoft Dynamics 365 Business Central en welke rol assurance-verklaringen, zoals SOC 2, hierin spelen. We zullen in dat kader ook onze apps Field Security, Field Validation, Authorization Management en Authorization Monitoring introduceren en hoe deze kunnen helpen bij het versterken van de informatiebeveiliging van Microsoft Dynamics 365 Business Central. Tijdens de sessie zullen we de belangrijkste uitdagingen en risico's bespreken en tips geven over hoe partners hun informatiebeveiligingsstrategie kunnen verbeteren en klanten hiermee kunnen helpen.

2. Introductie op process mining met Dynamics 365 F&O (of BC) data

Spreker: André Arnaud de Calavon, To Increase

Tags: Technisch/Functioneel, F&O/BC

Process mining kan organisaties helpen inzicht te krijgen in hun processen en knelpunten of inefficiënties te identificeren. In deze sessie geeft André een inleiding tot process mining, de Power Automate Process Advisor, Minit, en enkele gedachten over het omzetten van Dynamics 365 F&O (of BC) naar event logs die worden gebruikt voor process mining.

3. Nieuwe feature: External Business Events in Business Central

Spreker : Arend-Jan Kauffmann

Tags: Technisch, BC

Er komt een nieuwe interessante feature aan om te integreren met externe systemen. Als je weleens API webhooks hebt gebruikt, dan wil je deze zeker zien! Tijdens deze sessie maak je kennis met deze nieuwe feature. En we gaan met elkaar na waar dit voor gebruikt zou kunnen worden. Dus kom met je scenario's en laten we die bespreken!

4. Voordelen van Microsoft Dataverse bij het maken van ERP Power Apps

Spreker: Stefan Strube, Strukton Rail

Tags: Technisch/Functioneel, BC

Een directe koppeling tussen Power Apps en het ERP-systeem ligt voor de hand bij het maken van apps, maar er zijn scenario's waarbij Microsoft Dataverse als intermediair dataplatform een aantrekkelijke keuze is.

Ontdek de voordelen van Microsoft Dataverse bij het maken van ERP Power Apps: er is meer aandacht voor het UX-ontwerp in plaats van de data-integratie, het maakt de app minder complex, het bespaart tijd en de app is gemakkelijker te onderhouden.

5. Powerplatform Co/Pilot

Spreker: Steven Vlaanderen Oldenzeel, Microsoft

Tags: Functioneel/Technisch, BC/F&O (PowerPlatform)

De ontwikelingen van AI en co-pilots gaan steeds sneller en sinds kort krijgen steeds meer producten uit het PowerPlatform ondersteuning van co-pilots. Tijdens deze sessie leggen we de visie van Microsoft op het gebied van co-pilots uit en zijn er een aantal voorbeelden hoe co-pilots kunnen worden gebruikt.

6. Implementeren in de wegwerpmaatschappij

Spreker: Mark Landman, Bluace

Tags: Business, BC/F&O

In onze huidige wegwerpmaatschappij lijkt het steeds minder van belang te zijn om kennis te hebben over producten en hun implementatie. Hierdoor zie ik steeds vaker sub optimale implementaties, die risico's en kansen met zich meebrengen. Hoe moeten we omgaan met dit gebrek aan kennis? En hoe kunnen we ervoor zorgen dat we betere implementaties krijgen?

Het is belangrijk om bewust te zijn van de gevaren en kansen die gepaard gaan met de wegwerpmaatschappij, en om samen te werken aan duurzame en kwalitatieve oplossingen.

7. Business Central OnPrem op Azure SQL

Spreker: Aize Schuurmans , Naktuinbouw

Tags: Technisch, BC

BC SaaS is de toekomst. Maar nog niet elke klant of omgeving is daar klaar voor. Met Azure SQL kun je een toch eerste stap zetten. In deze sessie leer je over de overeenkomsten en verschillen tussen de oplossingen binnen Azure SQL, hoe je Business Central met Azure SQL verbindt en tegen welke uitdagingen je aan zou kunnen lopen.

8. BC Finance do's & don'ts 4 Non Financials

Spreker: Michel de Ruijter , Mprise

Tags: Functioneel, BC

Tijdens deze sessie zal Michel de Ruijter van Mprise aan de hand van voorbeelden uit het Cronus Demo bedrijf laten zien wat de goede en slechte voorbeelden zijn om deze wel, dan wel niet over te nemen. Op basis van ervaringen uit het veld zullen enkele aanbevelingen besproken worden, die potentiële problemen in de boekhouding kunnen voorkomen. Denk hierbij aan BTW instellingen, voorraadaansluiting en grootboek aansluiting met andere sub administraties.

9. Hoe wél makkelijk rapporteren op Business Central Cloud met Power BI?

Spreker: Gerard Veneman

Tags: Functioneel/Technisch, BC (PowerBI)

Business Central biedt al betere embedded analytics functionaliteit dan NAV, dat klopt. Maar voor rapportage en analyses gebruik je toch het liefst Power BI. Echter, dan loopt men al snel tegen problemen en beperkingen aan, zowel bij de ontsluiting van data met de standaard Power BI connector voor Business Central Cloud als het modelleren van de datasets in Power BI. Een datawarehouse lijkt dan een oplossing, maar dat wordt al snel complex, duur en lastig te beheren.

In de presentatie van Gerard Veneman wordt verteld waarom één tabular model, ontwikkeld met Tabular Editor en draaiend in Power BI Premium per user veel voordelen biedt. En hoe deze dataset makkelijker en geautomatiseerd gevoed wordt. Wat zijn de voordelen van een slim ontwikkelde cloud connector t.o.v. de beperkte standaard Power BI connector op BC cloud?

Gerard Veneman is Senior Business Intelligence Consultant bij Ensior met vele jaren ervaring in Power BI, zowel aan de technische als de business kant.

10. ChatGPT + Business Central + Power Platform, a powerful combination

Spreker: Sven Noomen, De Cronos Groep

Tags: Functioneel/Technisch, BC (PowerPlatform)

We zien en horen overal over ChatGPT en zien de meest exotische voorbeelden. Maar wat is nu de waarde van ChatGPT in een ERP implementatie? In deze sessie theorie en praktijk gemengd tot een sessie met praktische handvatten voor de deelnemers.

11. API Back 2 Basics

Sprekers: Raimond Stokkel & Martin Oomen , Cegeka

Tags: Technisch, BC

We gebruiken allemaal API’s van verschillende soorten en maten. Maar wat betekend het nou ook alweer allemaal. In deze sessie beginnen we in de breedste zin van het begrip en zoomen we steeds verder in wat dit betekend voor Business Central. Vervolgens bekijken we wat webhooks zijn, hoe je dit kan uitbreiden en wat de limieten zijn met eventuele oplossingen hiervoor.

12. Onboarding the way to go

Spreker: Bert Verbeek , 4ps

Tags: Functioneel/Technisch, BC

Bij Microsoft staat onboarding de laatste in de spotlight. Maar wat is het eigenlijk? En hoe kun jij als partner hierop inspringen? In deze sessie laten we de mogelijkheden zien waardoor jij als partner sneller klanten wegwijs laat worden in jouw product.

 

« Naar het eventoverzicht

Events

13 juni 2023 - DDC Jaarevent 13 juni 2023
Oud London, Woudenbergseweg 52, 3707 HX, Zeist
Datum: 13 juni 2023
Meer informatie »

04 april 2023 - Dynamics 365 Event, 4 april 2023
Van der Valk Hotel Nuland | Rijksweg 25 | 5391 LH | Nuland
Datum: 04 april 2023
Meer informatie »

24 januari 2023 - Dynamics 365 Event, 24 januari 2023
Postillion Bunnik | Baan van Fectio 1 | 3981 HZ | Bunnik
Datum: 24 januari 2023
Meer informatie »


Nieuws

Intwo nieuwe Gold sponsor
07 augustus 2023
Lees bericht »

Dutch Dynamics Community - Nieuwsflits * Mei 2023 * 2
31 mei 2023
Lees bericht »

Dutch Dynamics Community - Nieuwsflits * Mei 2023
12 mei 2023
Lees bericht »


Blog

DDC-avond Nuland 4 april 2023
04 april 2023
Lees blog »

DDC 4 april 2023 - Business Central Apps verkopen via AppSource - kan dat?
04 april 2023
Lees blog »

DDC 4 april 2023 - Azure Data Lake de extensie voor al je data
04 april 2023
Lees blog »

Eventdata seizoen 2023-24

 • dinsdag 14 november 2023
 • dinsdag 6 februari 2024
 • dinsdag 16 april 2024
 • dinsdag 18 juni 2024

 

Wat is de Dutch Dynamics Community?

Ons doel is het delen van kennis en ervaringen rondom Microsoft Dynamics software.

We bieden de mogelijkheid aan alle Microsoft Dynamics Professionals om met elkaar in contact te komen en deel te nemen aan presentaties en discussies.

Laagdrempelig, onafhankelijk, diepgaand en altijd actueel.

Om iedereen op de hoogte te houden kun je je inschrijven voor een van onze nieuwsbrieven:

Schrijf je hier in voor de onze nieuwsbrief

Platinum sponsors


Gold sponsors

 

Sapphire sponsors


Silver sponsors


Club van 100

c100