DDC Jaarevent 12 juni 2019

Datum: Woensdag, 12 juni 2019
Locatie: MeetinOffice, De Bleek 13, 3447 GV Woerden

Welkom bij het jaarevent van ons 9de seizoen. Zoals je hieronder kunt zien hebben wij weer diverse interessante in petto. Zowel Business Central sessies als Finance & Operations sessies, maar ook sessies die voor alle deelnemers interessant kunnen zijn. Deze zulen vooraf gegaan worden door een onderhoudende en prikkelende plenaire sessie door Fountainheads.

Tevens hebben we dit keer een extra, optioneel, middagprogramma met een rondetafel onder de titel "werving en opleiding".

Inschrijven

Eventbrite - DDC Jaarevent 12 juni 2019

Merk op dat voor het avondprogramma het maximum aantal inschrijvingen nu gesteld is op 220, dus schrijf je snel in!

Bij deze willen we alvast allen die een bijdrage gaan leveren bedanken!

Locatie

MeetinOffice, De Bleek 13, 3447 GV Woerden

Agenda

13.00 - Ontvangst gasten Rondetafel "werving en opleiding"
13:30 - Rondetafel
15:00 - Pauze
15:30 - Vervolg Ronde tafel
16:30 - Ontvangst Gasten avond programma in KAS en drankje op dakterras
17:00 - Einde Ronde tafel programma
17:00 - Aanvang BBQ 
18.00 - Plenair programma in Het Moods theater 
19.00 - 1ste ronde sessies
20.00 - 2de ronde sessies
21.00 - Borrel in KAS en dakterras  
22.30 - Einde programma 

Rondetafel "werving en opleiding"

Op de een of andere manier hebben we allemaal te maken met het feit dat het in onze tak van sport erg lastig is mensen te vinden.  Een fenomeen dat we al langer kennen, maar steeds pregnanter wordt. We zitten met zijn allen in dezelfde vijver te vissen en de instroom van nieuw mensen is heel beperkt. De technische vernieuwingen, die ook een grote commerciële en functionele impact hebben, hollen voort en vergen het uiterste van vele senioren onder ons. Elk bedrijf dat iets met Dynamics doet, zoekt hierin zijn eigen weg, en allemaal lopen we ertegen aan dat het dus niet eenvoudig is mensen te vinden. Dus … tijd om de handen ineen te slaan als concullega’s. Hoe kunnen we nieuwe, jonge mensen onze wereld in krijgen?

Tijdens deze rondetafel zien we graag een actieve bijdrage van elke deelnemer in de vorm van een pecha kucha presentatie, waarin kort uiteen gezet wordt hoe dit thema voor jou speelt, hoe je het tot nu hebt opgelost, dan wel welke oplossing je voor ogen hebt en hoe we hier gezamenlijk aan kunnen werken.

Het doel is om aan het einde van de middag tot een eerste plan van aanpak te komen  met een reeks van gezamenlijke vervolgacties.

Plenaire sessie

You Snooze You Lose ..... So Get Up 

Spreker: Fountainheads

Herken je dat. De wekker gaat en je drukt nog even de 'snooze-knop' in. Heerlijk nog 9 minuten in 'dromenland'. Dromen over hoe geweldig het gaat met de economie, het geweldige (individuele) succes en de fantastische bedrijfsresultaten en winst. Maar ondertussen dat jij verder slaapt verandert de wereld om je heen in een rap tempo. De markt(ontwikkelingen) wachten niet op slaapkoppen en snoozers. Fountainheads Jan-Henk Bouman en Wim van Rooijen schudden je verbaal wakker en zorgen er voor dat je voortaan direct opstaat als de wekker gaat. You Snooze You Lose ..... So Get Up!

Programma Sessies Ronde 1

 1. Security architecture in Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations
 2. Documenten en e-mails
 3. Get in control on release management
 4. Aansturing Events met het Discovery Event Pattern
 5. Assurance gerelateerd aan cloudservices
 6. Transitie naar de cloud mogelijkheden voor jou en je klant
 7. Telebankieren in NAV/BC 
 8. Some Development Methodologies for the future 
 9. Hoe wordt je onderdeel van het team, als je start met een ERP project

Programma Sessies Ronde 2

 1. Getting personal...
 2. Documenten en e-mails 
 3. Get in control on release management
 4. Aansturing Events met het Discovery Event Pattern 
 5. Assurance gerelateerd aan cloudservices
 6. Transitie naar de cloud mogelijkheden voor jou en je klant
 7. Telebankieren in NAV/BC
 8. Some Development Methodologies for the future
 9. Hoe wordt je onderdeel van het team, als je start met een ERP project

Sessies

1a. Security architecture in Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations

Spreker: André Arnaud de Calavon, To Increase
Tags: Technisch/Functioneel, F&O

In deze sessie wordt de complete architectuur van de beveiliging doorgenomen. Wat is nieuw in Microsoft Dynamics 365 en wat zijn de zaken die vaak vergeten worden, over het hoofd gezien of zelfs onbekend zijn?

1b. Getting personal....

Spreker: André Arnaud de Calavon, To Increase
Tags: Technisch/Functioneel, F&O

In deze sessie worden de configuratie opties binnen Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations doorgenomen. Welke opties zijn er om de applicatie aan te passen naar eigen behoefte zonder een regel code of gebruik van Visual Studio?

2. Documenten en e-mails

Spreker: Kees Breure, Documizers, en Christian Sorensen, Eiffel
Tags: Functioneel, F&O

DocuFlow is ontwikkeld om alle vraagstukken rondom documenten en e-mail aan te kunnen. Dit wordt gepresenteerd in 2 delen.

 1. Makkelijk kunnen genereren, versturen, archiveren en beheren (demoproces)
 2. Optimaliseren van processen en het en het integreren van de daarbij behorende systemen, applicaties en services (praktijkcasus)

3. Get in control on release management

Spreker: Dick Wenning, Kaya-Consulting
Tags: Functioneel, F&O/BC

In deze presentatie wordt uitgelegd hoe developers en klanten samenwerken tot een succesvolle implementatie. Daarbij komen de volgende valkuilen aan de orde:

 • Code in Productie welke niet getest is
 • Klant heeft geen test gedaan
 • De code is released zonder dat de klant dat wist
 • Klant heeft wel getest maar de code is niet in de release meegegaan.
 • Code die released moet worden
 • Code is niet volledig
 • Code is verdwenen
 • Onduidelijk waarom de code is veranderd

Bovenstaande scenario’s zorgen voor verstoringen in de productie omgevingen en voor een onnodig oponthoud voor een correcte release. Deze scenario’s ontstaan omdat er geen duidelijk zicht is op de statussen van de aangevraagde veranderingen. Daarbij kan verder ook zeker gekeken worden naar de manier waarop een release aangepakt wordt.

4. Aansturing Events met het Discovery Event Pattern

Spreker: Martin Oomen, Mysolution
Tags: Technisch, BC

Met de komst van Events hebben wij een krachtig middel gekregen om onze specifieke code te scheiden van de business logica. Maar naast de voordelen bestaan er in mijn ervaring ook nadelen aan het werken met Events, vooral als wij het als ontwikkelaars niet gestructureerd aanpakken, en dan met name in de Event Subscribers. Voorbeelden waarbij deze Event Subscribers mogelijk in de weg kunnen zitten zijn tijdens Data Upgrades, foutopsporing en in het voorbeeld wat mij geleid heeft tot deze sessie; het makkelijk scheiden van code per Bedrijf.

Ter oplossing van mijn uitdaging ben ik gaan werken met het Discovery Event Pattern en besefte daarmee dat ik hiermee ook oplossingen biedt voor andere uitdagingen omtrent Events. In deze sessie gaan we samen kijken naar de objecten waarmee we gebruikers een interface kunnen bieden om de Event Subscribers aan te sturen en hoe hiermee het afhandelen van de code verschuift naar diezelfde Subscribers. Ook gaan we kort in op andere mogelijke toepassingen van deze functionaliteit, vooral met het oog op de toekomst van Dynamics 365 Business Central.

5. Assurance gerelateerd aan cloudservices

Spreker: Arno Mouwen , 2 Control B.V.
Tags: Functioneel, F&O/BC

Voor een IT service organisatie is het van groot belang het vertrouwen van klanten te krijgen en te behouden. Met een onafhankelijk oordeel over de kwaliteit van de dienstverlening kan een IT service organisatie hierover verantwoording afleggen.

Vanwege ziekte van de spreker, komt deze sessie helaas te vervallen.

6. Transitie naar de cloud mogelijkheden voor jou en je klant

Spreker: Mark Landman, PixelZebra Solutions
Tags: Functioneel, F&O/BC

Zowel tijdens de implementatiefase als in de live situatie stellen klanten allerlei vragen. Ze hebben verschillende ambities waar wij ze als partner graag mee willen helpen. Maar hoe helpen wij onze klanten zonder voor ons en de klant een probleem te creëren in de toekomst? Hoe laat je de veranderende wereld voor je werken en hoe maak je optimaal gebruik van het hele ecosysteem voor zowel applicaties als partners?  Daarom geven wij een inkijk in de nieuwe manier van implementeren en het ontwikkelen van oplossingen door te zoeken naar componenten. Daarnaast laten we ook zien wat het laten wennen van bestaande klanten aan de Cloud en een nieuwe manier van denken over aanpassingen een organisatie oplevert.

7. Telebankieren in NAV BC

Spreker: Wilfred de Ridder, Business Solutions Coöperatie
Tags: Functioneel, BC

In deze Brainstormsessie willen we nadenken over de Telebankieren module binnen NAV/BC. We zijn vooral geïnteresseerd naar de manier waarop jullie deze module inzetten bij klanten, en wat jullie ervaringen zijn. Wat is er goed, en wat kan er beter? Het belooft een interessante sessie te worden waarin ieders mening en ideeën geuit kunnen worden. Deze keer dus geen monoloog van een spreker, maar een interactief programma. Wellicht heb jij ervaringen of tips die je wilt delen, daar krijg je in deze sessie de ruimte voor.

8. Some Development Methodologies for the future

Spreker: Eric Wauters (waldo), iFacto Business Solutions NV
Tags: Technisch, BC

Ontwikkelen in Team in combinatie met AL voor Microsoft Dynamics 365 Business Central is niet vanzelfspreken.  Ik neem je mee in hoe wij de laatste 9 maanden succesvol werken met DevOps op projecten voor zowel klanten als producten.  We gaan dieper in op de practische opzet, de flow voor developers, en build-setup, en hoe dit onderhoudbaar is voor een multitude aan klanten en producten.

9. Hoe wordt je onderdeel van het team, als je start met een ERP project

Spreker: Jan-Wrister Bouwman, Chamfer Management B.V.
Tags: Functioneel, F&O/BC

Als consultant, developer of project manager start je regelmatig op een nieuw of bestaand project in een organisatie. Hoe werkt dan het proces waarmee je onderdeel wordt van het team? Hoe krijg je verbinding met de teamleden en hoe kun je je ding doen? En, op welke manieren wordt er naar jou en je (tijdelijke) rol gekeken? Vanuit de theorie en praktijk hierover de meest relevante informatie.

« Naar het eventoverzicht

Events

15 november 2022 - Dynamics 365 Event, 15 november 2022
Van der Valk Hotel Veenendaal | Bastion 73 | 3905 NJ Veenendaall
Datum: 15 november 2022
Meer informatie »

17 mei 2022 - DDC Jaarevent 17 mei 2022
Kas meeting, De Bleek 13, 3447 GV Woerden
Datum: 17 mei 2022
Meer informatie »

10 november 2021 - Dynamics 365 BC Event, 10 november 2021
Van der Valk Hotel Veenendaal | Bastion 73 | 3905 NJ Veenendaall
Datum: 10 november 2021
Meer informatie »


Nieuws

Dutch Dynamics Community - Nieuwsflits * November 2022
02 november 2022
Lees bericht »

TIE Kinetix nieuwe Gold sponsor
30 oktober 2022
Lees bericht »

Event data 2020-2023
03 september 2022
Lees bericht »


Blog

DDC Jaarevent Woerden 17 mei 2022
17 mei 2022
Lees blog »

DDC 17 mei 2022 - Bouw meertalige applicaties met help van de Microsoft Dynamics Translation Service
17 mei 2022
Lees blog »

DDC 17 mei 2022 - Business Central Performance & Archiving | Tips en Learnings
17 mei 2022
Lees blog »

Eventdata seizoen 2022-23

 • dinsdag 15 november 2022
 • dinsdag 24 januari 2023
 • dinsdag 4 april 2023
 • dinsdag 13 juni 2023

 

Wat is de Dutch Dynamics Community?

Ons doel is het delen van kennis en ervaringen rondom Microsoft Dynamics software.

We bieden de mogelijkheid aan alle Microsoft Dynamics Professionals om met elkaar in contact te komen en deel te nemen aan presentaties en discussies.

Laagdrempelig, onafhankelijk, diepgaand en altijd actueel.

Om iedereen op de hoogte te houden kun je je inschrijven voor een van onze nieuwsbrieven:

Schrijf je hier in voor de Business Central nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de Finance & Operations nieuwsbrief

Platinum sponsors


Gold sponsors

 

Sapphire sponsors


Silver sponsors


Club van 100

c100