DDC BC-avond gather.town 12 januari 2021

Dinsdag, 12 januari 2021, door Bert Kootstra en Alexander Lijst

Impressie Alexander Lijst

Na een zeer lange periode was het dinsdag 12 januari weer eens tijd voor een BC Event. Vanwege de ons allen bekende reden niet op locatie maar via het gather.town platform. Een omgeving waar meerdere mensen al video-bellend meerdere parallel lopende vergaderingen kunnen bijwonen of gesprekken kunnen voeren maar er ook kunnen tussen wisselen. Hoe gaat het in zijn werk?

Na ingelogd te hebben, komt men in de lobby. Iedereen in de buurt van elkaar kan meedoen in een gesprek met of zonder video. Bijkletsen gebeurde voorheen onder het genot van een hapje en een drankje tijdens het diner, maar nu vanachter je pc. De één belt vanaf een krap zolderkamertje om de herrie van het gezin te kunnen ontvluchten, de ander belt vanuit een man cave of vanachter de keukentafel. Op zich best een grappige situatie.

Vanuit de lobby zijn de afzonderlijke sessies te bereiken en natuurlijk ook de bar.
De sessies vinden in een soort bioscoop setting plaats. Zie hieronder. In het begin vonden er nogal wat bewegingen plaats voordat iedereen een plekje gevonden had. Het maakt allemaal niet uit. De presentaties zijn voor iedereen hetzelfde. De sessies werden verzorgd door Luc van Vugt en Arend-Jan Kauffmann.
Ik heb verschillende mensen gesproken. Voor en na de sessies. Iedereen was positief over deze manier van samenkomen. Het is fijn om elkaar op deze manier weer eens te zien en bij te praten. De sessies werden wel als behoorlijk technisch ervaren.

Op basis van de ervaringen kan er al met al gesteld worden dat het event goed is bevallen. Echt lang bleven de bezoekers niet, waarschijnlijk door het ontbreken van de bitterballen. Zolang er niks veranderd op het gebied van het virus is dit een prima alternatief. Ik denk toch dat iedereen uitkijkt naar de dag dat we weer fysiek bij elkaar kunnen komen.

Impressie van Bert Kootstra

Na een lange tijd was er 12 januari 2021 ‘s avonds weer een DDC event georganiseerd. Door de bij iedereen bekende omstandigheden waar we nu al bijna een jaar mee leven, was het niet mogelijk om net als voorgaande jaren weer een on-site bijeenkomst te organiseren. In plaats daarvan is er voor gekozen om online bij elkaar te komen in een virtueel ingerichte conference omgeving bij Gather Town.
 
Van de maximale 100 deelnemers die zich hebben kunnen aanmelden zijn er ca. 80 aanwezig. Mijn indruk is dat er nagenoeg geen problemen waren met het aanmeldingsproces en het starten van de virtuele sessies. Het is erg leuk om te zien dat iedereen elkaar weer opzoekt voor een praatje en netwerkactiviteiten, zoals dat ook gebeurde in de oude wereld toen we elkaar fysiek tegen het lijf liepen.
 
Het was mooi om te zien dat met name de DDC organisatoren rondliepen in het begin om de mensen wat wegwijs te maken, ondanks dat het zich redelijk vanzelf wees.
Nadat iedereen de virtuele omgeving had verkend en wat mensen had gesproken, zijn we begonnen met een introductie van de organisatie over deze nieuwe opzet in 1 van de sessierooms.
Mijn indruk was dat er met een grote groep mensen in 1 ruimte soms wat moeite was met connectiviteit en het verwerken van beeld en geluid van meerdere deelnemers. Bij kleinere groepen had is de indruk dat dit aspect erg soepel verliep.
Het was goed om te zien dat, ondanks dat er soms wat ruis op de lijn was met mensen die hun microfoon nog aan hadden staan, grote groep mensen in 1 zaal naar 1 speaker luisterde en dat dit geen rommelige sessie werd. Ik raad wel aan om voor een volgende keer te onderzoeken of het mogelijk is om eigenaren van bepaalde ruimtes toe te kennen die de mogelijkheid hebben om de zaal te muten. Wellicht via de mogelijkheid van het koppelen van Zoom. Tijdens vragenronden kunnen mensen virtueel dan hun hand op steken.
 
De specifieke sessies die door Arend-Jan en Luc werden gehouden waren goed te volgen. In tegenstelling tot soms op de on-site bijeenkomsten, zijn ook de slides via het beeld delen ook erg goed leesbaar. Kortom, deze sessies doen niet onder voor de conventionele seminars. En tip van iemand was wel om, als je de mogelijk hebt, een 2e scherm erbij te gebruiken om daarop de chat en de deelnemerslijst op weer te geven.

Voor de verslagen klik op de volgende links:

Na de sessie was er nog tijd om nog even na te praten en wat mensen op te zoeken. Ik had de indruk dat dit maar door een kleine groep werd gedaan en dat in tegenstelling tot de on-site events toch veel deelnemers snel uitlogden. Grappen makend werd gezegd dat dit komt omdat er geen bitterballen na afloop waren maar daar zit wel een kern van waarheid in denk ik. In het begin hebben mensen ook al met elkaar gekletst dus achteraf moet er meer redenen zijn om te blijven “hangen”. Wellicht kan er nog iets ingericht worden in verschillende zaaltjes om het voor iedereen aantrekkelijker te maken voor mensen om langer te blijven. Er zijn verschillende ideeën geopperd door de mensen die nog wel even bleven, zoals de mogelijkheid om sponsoren een eigen tafel te geven waar een gering aantal mensen aankunnen schuiven en waar wat informatie wordt gedeeld en vragen gesteld kunnen worden. Er kunnen naslagwerken, infographics of video’s aan de wanden gehangen worden die bijvoorbeeld additioneel zijn op de onderwerpen uit de sessies. Misschien is het zelfs leuk om een kamer in te richten met foto’s van eerdere events (in het kader van dat wel elkaar allemaal missen). Misschien werkt het ook om in de ruimte met daarin de bar een achtergrond muziekje te draaien. Misschien is er de mogelijkheid om en poll voor een aantal kwesties op te zetten zodat mensen deze in de aankomsthal kunnen invullen over wat ze er bijvoorbeeld van vonden of mogelijke onderwerpen waar ze nog meer over zouden willen weten (een digitale ideeënbox).
 
Al met al vond ik het een erg geslaagd event. Natuurlijk willen we elkaar het liefst weer in het echt ontmoeten, maar gezien de omstandigheden is dit een superleuk en waardig alternatief dat zeker gezien het de eerste keer was goed was georganiseerd!

Foto's: Vincent van Rens (moeten nog toegevoegd)

« Naar het overzicht

Events

22 juni 2021 - Dynamics 365 BC Event, 22 juni 2021
gather.town
Datum: 22 juni 2021
Meer informatie »

23 maart 2021 - Dynamics 365 BC Event, 23 maart 2021
gather.town
Datum: 23 maart 2021
Meer informatie »

12 januari 2021 - Dynamics 365 BC Event, 12 januari 2021
gather.town
Datum: 12 januari 2021
Meer informatie »


Nieuws

Dutch Dynamics Community - BC * Nieuwsflits * Oktober 2021
05 oktober 2021
Lees bericht »

BC Event mogelijk weer op lokatie
15 september 2021
Lees bericht »

Dutch Dynamics Community - BC * Nieuwsflits * Juni 2021
08 juni 2021
Lees bericht »


Blog

DDC BC-avond gather.town 23 maart 2021
23 maart 2021
Lees blog »

DDC BC 23 maart 2021 - Wat is de juiste Dynamics ERP voor uw bedrijf? - Functioneel
23 maart 2021
Lees blog »

DDC BC 23 maart 2021 - Telemetry it is as easy as 123 - Technisch
23 maart 2021
Lees blog »

Wat is de Dutch Dynamics Community?

Ons doel is het delen van kennis en ervaringen rondom Microsoft Dynamics software.

We bieden de mogelijkheid aan alle Microsoft Dynamics Professionals om met elkaar in contact te komen en deel te nemen aan presentaties en discussies.

Laagdrempelig, onafhankelijk, diepgaand en altijd actueel.

Om iedereen op de hoogte te houden kun je je inschrijven voor een van onze nieuwsbrieven:

Schrijf je hier in voor de Business Central nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de Finance & Operations nieuwsbrief

Platinum sponsors


Gold sponsors

 

Sapphire sponsors


Silver sponsors


Club van 100

c100