DDC 17 mei 2022 - Bouw je eigen oplossing met Microsoft Power Platform

Dinsdag, 17 mei 2022, door Stefan Strube

Tijdens dit jaarevent had ik gekozen voor de sessies “De wondere wereld van Business Central en Dataverse” en “Bouw je eigen oplossing met Microsoft Power Platform”. Wat ik mij achteraf eigenlijk pas realiseer is dat in beide sessies de nadruk helemaal niet op Business Central ligt maar juist op applicaties en tools uit het Dynamics 365 ecosysteem. Het is een ontwikkeling waar al jaren over gesproken wordt maar die pas de laatste jaren echt een vlucht begint te nemen. Ook ik merk dat ik dit in de praktijk veel meer aan het toepassen ben. Het is dus een zeer waardevolle toevoeging aan de DDC dat ook hier ruimte voor is.

Over de sessie “Bouw je eigen oplossing met Microsoft Power Platform” hieronder meer.

De presentatie wordt gegeven door Stefan Strube. Stefan is niet in dienst bij een Microsoft partner maar werkt als solutions architect bij Strukton, een eindgebruiker. Je merkt meteen dat hij daardoor niet alleen een enorme kennis heeft opgebouwd van het Power Platform maar dat hij ook zeer scherp voor ogen heeft hoe dit in te zetten in de praktijk. Deze twee eigenschappen van hem leiden ons eigenlijk meteen tot de belangrijkste conclusie en les van de sessie; “Klakkeloos bestaande processen automatiseren gaat je niet verder helpen”. En natuurlijk weten we dit allemaal wel maar het is altijd goed dat we hier zo nu en dan aan herinnerd worden.

Uiteindelijk gold dit natuurlijk ook voor het project waar Stefan aan werkt, het opzetten van een Supplier Relationschip Management systeem. De grote infra en rail projecten bij Strukton hebben als kenmerk dat ze zeer kostbaar zijn met kleine marges en daarnaast een hoog risicoprofiel hebben. Het is daarom van essentieel belang dat de onderaannemers en leveranciers van Strukton op de juiste manier ge-onboard worden. Het ontbreken van de juiste certificering kan bijvoorbeeld in een later stadium grote gevolgen hebben.

In het vroegere proces werden alle zaken rondom supplier relationship zeer decentraal en niet uniform vastgelegd. Eerst is Stefan dus begonnen met het vastleggen van de gewenste specificaties. Deze zijn vervolgens vertaald naar een Business Process Flow. Als laatste heeft hij hier de benodigde Power Platform componenten bij gekozen. Deze specificaties, business process flows en gebruikte Power Platform tools kun je terug vinden in de presentatie van Stefan.

Er zijn nog een wel een aantal zaken zijn waar je rekening mee moet houden bij het automatiseren van je processen met het Power Platform. Het beheer van een oplossing die zoveel componenten gebruikt kan een uitdaging zijn. Stefan heeft hier netjes een OTAP straat voor opgetuigd maar toch zijn er toch nog aanpassing nodig in de productie omgeving. Alhoewel het Power Platform te boek staat als low code oplossing is er op sommige gebieden toch echt wel specialistische kennis nodig.

Maar buiten deze aandachtspunten hebben Stefan en het Power Platform bewezen dat het niet alleen maar geschikt is om lokale secundaire (gebruikers) procesjes te automatiseren maar dat je het platform inmiddels ook succesvol kunt inzetten voor een bedrijf kritisch primair proces. En o ja aan het eind van het onboarding proces werd er ook nog een leverancier aangemaakt in BC, maar dat is natuurlijk een makkie 😉

Verslaggever: Erik Kuipers
Fotograaf: Dick Mauritz

« Naar het overzicht

Events

15 november 2022 - Dynamics 365 Event, 15 november 2022
Van der Valk Hotel Veenendaal | Bastion 73 | 3905 NJ Veenendaall
Datum: 15 november 2022
Meer informatie »

17 mei 2022 - DDC Jaarevent 17 mei 2022
Kas meeting, De Bleek 13, 3447 GV Woerden
Datum: 17 mei 2022
Meer informatie »

10 november 2021 - Dynamics 365 BC Event, 10 november 2021
Van der Valk Hotel Veenendaal | Bastion 73 | 3905 NJ Veenendaall
Datum: 10 november 2021
Meer informatie »


Nieuws

Dutch Dynamics Community - Nieuwsflits * November 2022
02 november 2022
Lees bericht »

TIE Kinetix nieuwe Gold sponsor
30 oktober 2022
Lees bericht »

Event data 2020-2023
03 september 2022
Lees bericht »


Blog

DDC Jaarevent Woerden 17 mei 2022
17 mei 2022
Lees blog »

DDC 17 mei 2022 - Bouw meertalige applicaties met help van de Microsoft Dynamics Translation Service
17 mei 2022
Lees blog »

DDC 17 mei 2022 - Business Central Performance & Archiving | Tips en Learnings
17 mei 2022
Lees blog »

Eventdata seizoen 2022-23

  • dinsdag 15 november 2022
  • dinsdag 24 januari 2023
  • dinsdag 4 april 2023
  • dinsdag 13 juni 2023

 

Wat is de Dutch Dynamics Community?

Ons doel is het delen van kennis en ervaringen rondom Microsoft Dynamics software.

We bieden de mogelijkheid aan alle Microsoft Dynamics Professionals om met elkaar in contact te komen en deel te nemen aan presentaties en discussies.

Laagdrempelig, onafhankelijk, diepgaand en altijd actueel.

Om iedereen op de hoogte te houden kun je je inschrijven voor een van onze nieuwsbrieven:

Schrijf je hier in voor de Business Central nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de Finance & Operations nieuwsbrief

Platinum sponsors


Gold sponsors

 

Sapphire sponsors


Silver sponsors


Club van 100

c100