DDC BC 22 juni 2021 - The onboarding process in Business Central explained - Functioneel

Dinsdag, 22 juni 2021, door Krzysztof Bialowas en Ulrich Kærgaard

De overgang van klantspecifieke maatwerkimplementaties - met intensieve ondersteuning door consultants - naar apps die de klant zelf evalueert en installeert vanuit een wereldwijde app store betekent natuurlijk ook een compleet andere aanpak van het op weg helpen van de klant bij het inrichten en leren kennen van de oplossing. In de (voornamelijk functioneel georienteerde) sessie van Krzysztof en Ulrich van vanavond, relevant voor zowel ISVs als VARs, was er veel aandacht voor de vraag hoe je de tijd en inspanning die het kost om nieuwe klanten operationeel te krijgen kan terugdringen.

Self-service

Net als bij de andere onderwerpen van de sessie draait het bij Assisted Setup om self-service: hiermee kunnen klanten stap voor stap hun database inrichten, aan de hand van videos meer leren over de functionaliteit, en data uit oude systemen m.b.v. Excel-sjablonen migreren. Bovenop de standaard mogelijkheden heeft Krzysztof voor zijn klanten een systeem ontwikkeld waarmee configuratiepakketten voor Assisted Setup "on-demand" kunnen worden opgehaald van Azure.

Guided Tours

Nieuw in BC 18, als het gaat om self-learning, zijn de zgn. Guided Tours. App-bouwers (lees: ISV's) kunnen daarmee een korte uitleg toewijzen aan elementen in de gebruikersinterface. Gecombineerd met uitleg uit eventuele page extensions vormt deze informatie de basis voor een interactieve tour langs de belangrijkste velden en acties in een (request) page. Zowel developers (bij het maken van de page) als gebruikers (bij het gebruiken ervan) kunnen zo open deuren vermijden en hun aandacht richten op de hoofdzaken in de interface.

Setup Checklists

Ook Setup Checklists zijn geintroduceerd in BC 18. Bovenin het rolcentrum van niet-evaluatiebedrijven verschijnt een extra paneel om partners en gebruikers in korte (tijdsinschatting per stap wordt vermeld), rolgerichte stappen door de setup te leiden. In de checklist administration kunnen (m.n. door VARs) items aan de lijst worden toegevoegd, bijv. op basis van Assisted Setup-stappen uit een extensie.

Als bonus, en slechts losjes gerelateerd aan het onderwerp van de sessie, heeft Krzysztof ons ook een automatische vertaaltool op basis van vertaalfunctionaliteit in Azure laten zien. De extensie, als open-source-project op de GitHub van de ontwikkelaar te vinden, ondersteunt nu nog een beperkte set tabellen, maar dat worden er in de toekomst meer. Daarnaast toonde Krzysztof een tool waarmee, ook weer o.b.v. configuration packages, een alternatief demobedrijf kan worden ingericht.
 
Al met al genoeg onderwerpen waarmee zowel techneuten als functioneel specialisten, en zowel ISV's als VARs direct aan de slag kunnen!

Verslag: Jan Hoek
Foto's: Vincent van Rens

« Naar het overzicht

Events

17 mei 2022 - DDC Jaarevent 17 mei 2022
Kas meeting, De Bleek 13, 3447 GV Woerden
Datum: 17 mei 2022
Meer informatie »

10 november 2021 - Dynamics 365 BC Event, 10 november 2021
Van der Valk Hotel Veenendaal | Bastion 73 | 3905 NJ Veenendaall
Datum: 10 november 2021
Meer informatie »

22 juni 2021 - Dynamics 365 BC Event, 22 juni 2021
gather.town
Datum: 22 juni 2021
Meer informatie »


Nieuws

Dutch Dynamics Community - Nieuwsflits * Juni 2022
06 juni 2022
Lees bericht »

Dutch Dynamics Community - Nieuwsflits * April 2022
25 april 2022
Lees bericht »

Tegosgroup nieuwe Gold sponsor
06 april 2022
Lees bericht »


Blog

DDC Jaarevent Woerden 17 mei 2022
17 mei 2022
Lees blog »

DDC 17 mei 2022 - Bouw meertalige applicaties met help van de Microsoft Dynamics Translation Service
17 mei 2022
Lees blog »

DDC 17 mei 2022 - Business Central Performance & Archiving | Tips en Learnings
17 mei 2022
Lees blog »

Wat is de Dutch Dynamics Community?

Ons doel is het delen van kennis en ervaringen rondom Microsoft Dynamics software.

We bieden de mogelijkheid aan alle Microsoft Dynamics Professionals om met elkaar in contact te komen en deel te nemen aan presentaties en discussies.

Laagdrempelig, onafhankelijk, diepgaand en altijd actueel.

Om iedereen op de hoogte te houden kun je je inschrijven voor een van onze nieuwsbrieven:

Schrijf je hier in voor de Business Central nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de Finance & Operations nieuwsbrief

Platinum sponsors


Gold sponsors

 

Sapphire sponsors


Silver sponsors


Club van 100

c100