AX & NAV Event - juni 2016

Datum: Dinsdag, 7 juni 2016
Locatie: Oud London, Woudenbergseweg 52, Zeist

Het is weer zover. Het jaarevent van Dutch Dynamics Community, waar zowel AX als NAV groepen gezamenlijk één avond houden.

Hoe gaan we het deze keer doen?

Met dat waar we goed in zijn; door kennis te delen met jullie. En net als vorig jaar: door jullie. De oproep die we plaatsten om onderwerpen en sprekers aan te dragen heeft voldoende opgeleverd. Dank aan allen die een bijdrage willen leveren!

Zoals je hieronder kunt zien hebben we een gevarieerd programma samengesteld, waarin allerlei nieuwe sprekers en onderwerpen aan bod komen. In de dezelfde opzet als vorig jaar, relatief korte en vooral interactieve sessies. En het hele programma wordt 2 keer identiek "afgespeeld".

Locatie

Net als vorig jaar wordt het event gehouden in Oud London te Zeist. Zie onderaan deze pagina voor de adres details.

Inschrijven

Eventbrite - DDC Event 7 juni 2016

De inschrijving is nu open voor iedereen.  De medewerkers van onze sponsors hebben eerst de gelegenheid gehad. Werk je bij een sponsor, maar heb je geen aparte uitnodiging ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Meer weten over de sponsormogelijkheden? We beantwoorden je vragen graag!

​Vanaf do 26 mei zal de inschrijving geopend zijn voor iedereen.

Het is iedere keer een verrassing hoeveel mensen er zullen inschrijven. We houden rekening met minimaal 200 personen, mogelijk zijn het er zelfs meer! Het maximum aantal inschrijvingen is nu op 220 gesteld, maar we zullen het nauwkeurig in de gaten houden. Mogelijk is er ruimte om dat aantal op te rekken indien het aantal inschrijvingen onze verwachtingen overtreft.

Bedenk svp van te voren goed of u ook echt gaat komen, zodat we niet weer op het laatst een hele stroom aan afzeggingen gaan krijgen. Schrijf je je in, dan verwachten we ook dat je er bij gaat zijn. Kun je dan toch onverhoeds echt niet, meldt je dan af zodat je plaats nog eventueel door iemand anders ingenomen kan worden.

Alvast daarvoor onze dank.

Agenda

16:30 – 18:00 Buffet
18:00 – 18:10 Plenaire opening
18:10 – 19:00 Plenaire sessie
19:00 – 20:00 Parallel programma 1
20:00 – 21:00 Parallel programma 2 (replay van programma 1)
21:00 – 22:30 Borrel

Plenaire sessie

Disruptie - Time to Market

Spreker: Guus Krabbenborg (QBS Group / Partner Master Class)

Prospects zoeken vandaag de dag niet langer naar zo veel mogelijk functies & features voor de laagst mogelijke prijs. De verwachte levertijd van de oplossing + implementatie vormt steeds vaker een bepalende keuze factor.

Er komen steeds meer voorbeelden van non-Dynamics aanbieders die er met tamelijk disruptieve modellen in slagen om veel sneller te leveren en ook sneller te ondersteunen. Zij slagen er ook in om in hoog tempo nieuwe klanten te winnen. Het productiseren van de dienstverlening speelt hierbij een voorname rol, naast het aanbieden van repeatable services.

Beetje sneu dus – veel partners bieden geregeld de functioneel best mogelijke oplossing aan, maar verliezen de deal vervolgens toch nog simpelweg omdat het te lang duurt om het geheel geleverd te krijgen. En ja, die langere periode vertaalt zich vaak ook in een te groot implementatie budget. Hoe gaan we hier mee om?

Parallel programma

 1. Wet datalekken (Algemeen)
 2. Hoe kan je zelfs klachten van klanten omzetten in verbeteringen (Algemeen)
 3. Code upgrade AX 2012 -> AX 7 (AX)
 4. Discussie AX retail (AX)
 5. Management informatie: uw ERP beter gebruiken (NAV)
 6. Regular Expressions (NAV)
 7. Intern ontwikel proces (NAV)
 8. Data migraties (NAV)
 9. Intercompany (NAV)
 10. Warehouse Management System (NAV)
 11. Rapporten via de taakwachtrij (NAV)

Sessies

1. Wet datalekken

Spreker: Arno Mouwen (2Control)
Tags: Algemeen, Functioneel, Presentatie

Per 1 januari jongstleden is de wet datalekken in werking getreden. Deze heeft impact op alle bedrijven die hun bedrijfsvoering in Nederland hebben. Veel ondernemingen weten echter niet hoe hier mee op te gaan, waaronder ook een groot aantal ondernemingen die gebruikmaken van Dynamics NAV en AX. 2-Control is als IT-audit partij gespecialiseerd in Microsoft Dynamics NAV en AX. In de sessie kunnen wij de impact van de wet in zijn algemeenheid op ondernemingen toelichten, kunnen wij aangeven waar Dynamics NAV en AX wordt “geraakt” en hoe consultants hierin hun klanten kunnen adviseren.

2. Hoe kan je zelfs klachten van klanten omzetten in verbeteringen

Spreker: Jan Veenendaal (OneBizz)
Tags: Algemeen, Interactief

Klanten zijn de belangrijkste factor voor het succes van een product. Hoe kan je dat meenemen in je productontwikkeling?

Wij gebruiken een ‘ideeënportaal’ – een website waarop iedereen ideeën kan zetten voor het verbeteren van het product. Alle andere bezoekers van die website kunnen op die ideeën stemmen. Regelmatig bekijken wij die lijst met ideeën en beoordelen die. Op basis van die lijst, en het aantal stemmen, besluiten we (mede) wat we gaan ontwikkelen – en dat koppelen we dan ook terug via dezelfde website.

Omdat we werken met een korte ontwikkelcyclus (momenteel iedere maand een nieuwe release) kunnen we zo redelijk snel reageren op wat de gebruikers wensen.
Op welke manieren zou je nog meer gebruik kunnen maken van deze ‘K-factor’?

3. Code upgrade AX 2012 -> AX 7

Spreker: Dick Wenning (Kaya Consulting)
Tags: AX, Technisch

Onderwerpen die aan bod komen tijdens deze sessie:
- How does LCS support you.
- Introduction TFS
- How to get the upgraded code in AX 7 VM
- How to rearrange the models
  - Understanding difference between over layering and extending.
- Features that are not supported in AX 7 anymore
- How should I program in AX 2012 for getting an easy AX 7 code upgrade

4. Discussie AX retail

Spreker: Marcel Barrow (Barrow Kwadraat)
Tags: AX, Functioneel, Interactief

Een open en interactieve sessie om met elkaar ervaringen te delen m.b.t. AX retail. Deze sessie wordt gehouden onder de leiding van Marcel Barrow. Deze sessie is met name bedoeld om eigen ervaringen te delen met de groep en met en van elkaar te leren.

5. Management informatie: uw ERP beter gebruiken

Spreker: Martin Plaat (SucceedIT)
Tags: NAV, Functioneel, Presentatie

Voor u het weet, heeft u er een. Een ERP. Een onbegrensd systeem dat alles kan. Het zou u veel managementinformatie moeten opleveren en ook de werkprocessen in uw organisatie moeten helpen stroomlijnen. Nog ambitieuzer geformuleerd gaat het om BI, oftewel business intelligence. Het systeem helpt u om de juiste beslissingen te nemen en uw concurrenten een stap voor te blijven.

Maar zegt u eens eerlijk, hoe wordt de managementinformatie echt gebruikt in uw organisatie? Hoe vaak, door wie, en waarvoor? De uitdaging bij dit soort systemen is om de grote hoeveelheden gegevens en de vele rapportagemogelijkheden echt bruikbaar te maken voor uw bedrijfsvoering. Alleen dan benut u de kracht van een ERP. Dat gaat niet vanzelf; u moet er eerst wat tijd in investeren.

Rond Dynamics NAV zijn er veel en relatief makkelijke tools om management rapportages mee te realiseren. Maar ja, een tool is maar een tool en zegt niet over de kwaliteit en bruikbaarheid van wat gemaakt wordt. Het proces voordat men in de tool duikt is veel belangrijker. In deze sessie zullen wij aan de hand van praktijk ervaringen met u delen hoe het proces om van niets tot iets te komen op het vlak van management rapportages er uit ziet.

6. Regular Expressions

Spreker: Jan Hoek (Mprise Indigo)
Tags: NAV, Technisch, Interactief

Some people, when confronted with a problem, think: 'I know, I'll use regular expressions.' Now they have two problems. 

Voor wie deze quote nog niet kende, voor wie het er hartgrondig mee eens is, of voor wie gewoon meer wil weten over het gebruik van regular expressions - een decennia-oude taal voor het beschrijven van patronen in tekst - in C/AL is deze sessie.

Regular expressions kunnen, veel compacter en sneller dan dat je dat in C/AL zou kunnen, relevante informatie uit tekst isoleren. We behandelen de belangrijkste bouwstenen, zien wat je met herkende patronen allemaal kunt doen en kijken bovenal naar handige toepassingen uit de dagelijkse praktijk. Breng dus gerust probleemstellingen uit je eigen werk mee (liefst natuurlijk wel interessant voor de hele groep), dan proberen we daarvoor samen een passend patroon te vinden! 

7. Intern ontwikkel proces

Spreker: Jan Boes (QBS)
Tags: NAV, Technisch, Presentatie

Het interne QBS systeem bestaat uit 6 NAV databases en wordt gebruikt door 60 mensen vanuit 14 verschillende landen.

In de sessie wordt ingegaan op de volgende onderwerpen:
 - Hoe worden ideeën vanuit de gebruikersorganisatie vastgelegd en gevolgd?
 - Hoe vind het ontwikkelproces van deze ideeën plaats
 - Hoe worden cumulatieve updates verwerkt.

In de sessie wordt ingegaan op het gebruik van Azure omgevingen, Team Foundation Server Online en PowerShell scripts.

8. Data migraties

Spreker: Andre Steunenberg (Prodware)
Tags: NAV, Functioneel, Technisch, Interactief

De afgelopen maanden / jaren hebben we als NAV consultant diverse bijeenkomsten bijgewoond en wellicht al in de praktijk gebracht, over allerlei nieuwe zaken in NAV2013/2015/2016. Maar onze klant zit nog op een oudere klassieke versie en wil het liefst ook nog alle data meenemen naar het nieuwe moderne platform. Hoe krijgen we dat voor elkaar?

Er wordt een korte inleiding gehouden, waarna we aan de hand van een aantal stellingen en open vragen een groepsdiscussies willen houden om elkaars ervaringen en meningen te delen over dit ontwerp.

Vragen die aan de orde kunnen komen zijn o.a.
 • Is data migratie in alle situaties een haalbaar scenario
 • Grote databases
 • Doorlooptijden
 • SQL scripting

9. Intercompany

Spreker: Frank Rubie (Ctac) Rob Gabriels (ForLearning) en Coen Overgaag (Academy4ERP)
Tags: NAV, Functioneel, Presentatie

Steeds meer bedrijven realiseren groei en starten met nieuwe bedrijven voor uitbreiding van het bestaande producten- en dienstenpakket of uitbreiding van de geografische dekking. Daarnaast gaan steeds meer bedrijven nauw met elkaar samenwerken waardoor er behoefte bestaat aan het eenvoudig kunnen uitwisselen van orders. Dynamics NAV ondersteunt dit standaard met de Intercompany-functionaliteit. Maar wat kun je hier nou precies mee en wat vooral niet?
 
In deze sessie lopen we door het concept van Intercompany in Dynamics NAV. We kijken naar de inrichting en doorlopen een eenvoudig demo-scenario waarbij de inkooporder van het ene bedrijf leidt tot een verkooporder voor het andere bedrijf. En we kijken vooral naar de voor- en nadelen en de (on)mogelijkheden van deze oplossing.

10. Warehouse Management System

Spreker: Gert Barmentlo (Barmentlo Management en Consultancy)
Tags: NAV, Functioneel, Presentatie

Met de module WMS kun je magazijnprocessen in productie-, distributie- en detailhandelbedrijven beheren. De module kent vele mogelijkheden om magazijnprocessen te controleren en te automatiseren.

Tijdens deze sessie zullen de diverse functionaliteiten aan bod komen.Gebaseerd op jarenlange ervaring zal er ook stil gestaan worden bij de aandachtspunten tijdens de implementatie van de module. Door meer inzicht in het magazijnbeheer van Microsoft Dynamics NAV worden magazijnprocessen efficiënter opgezet en uitgevoerd.

11. Rapporten via de taakwachtrij

Spreker: Jacob Vlaanderen (cegeka-dsa)
Tags: NAV, Technisch, Presentatie

Het uitvoeren van RDLC of Word rapporten via de taakwachtrij. Deze oplossing is weinig bekend en kan helpen met grote problemen met “Out of memory exceptions” bij batch rapporten.

Voorbeelden zijn de brief voor de jaarlijkse huurverhoging of het versturen van aanmaningen bij grote Woningbouw corporaties. Zeker als er ook nog logo’s of digitale handtekening in de brieven gebruikt worden.

Verder kan de oplossing worden uitgebreid met een aantal leuke features. Bijvoorbeeld met welke query de rapporten zijn gestart en hoe lang het rapport heeft gelopen.

Onderwerpen die aan bod komen:
 • Implementeer de Taakwachtrij
 • Aan de gang in NAV Client
 • Onder de moterkap in C/AL code
 • Uitbreiden van de code
 • Monitoren van foutmeldingen

« Naar het eventoverzicht

Events

20 juni 2018 - DDC Jaarevent 20 juni 2018
MeetinOffice De Bleek 13 3447 GV Woerden Nederland
Datum: 20 juni 2018
Meer informatie »

17 april 2018 - NAV Event,17 april 2018
Van der Valk Hotel Tiel Laan van Westroijen 10 4003 AZ Tiel
Datum: 17 april 2018
Meer informatie »

21 februari 2018 - AX event, 21 februari 2018
Quadira, Pater van den Elsenlaan 45-47, 5462 GG Veghel
Datum: 21 februari 2018
Meer informatie »


Nieuws

Dutch Dynamics Community - Nieuwsflits * Oktober 2018
16 oktober 2018
Lees bericht »

Van Roey ICT Group nieuwe Silver sponsor
13 juli 2018
Lees bericht »

Dutch Dynamics Community - Nieuwsflits * Juni 2018 * 2
18 juni 2018
Lees bericht »


Blog

DDC AX/NAV-avond Woerden 20 juni 2018 - Algemeen
20 juni 2018
Lees blog »

DDC AX/NAV-avond 20 juni 2018 - Keynote: Dynamics 365 Roadmap Strategy
20 juni 2018
Lees blog »

DDC AX/NAV-avond 20 juni 2018 - Model-Driven Apps in PowerApps, powered by Dynamics 365
20 juni 2018
Lees blog »

Wat is de Dutch Dynamics Community?

Ons doel is het delen van kennis en ervaringen rondom Microsoft Dynamics software.

We bieden de mogelijkheid aan alle Microsoft Dynamics Professionals om met elkaar in contact te komen en deel te nemen aan presentaties en discussies.

Laagdrempelig, onafhankelijk, diepgaand en altijd actueel.

Om iedereen op de hoogte te houden kun je je inschrijven voor een van onze nieuwsbrieven:

Schrijf je hier in voor de NAV nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de AX nieuwsbrief

Platinum sponsors


Gold sponsors

 

Sapphire sponsors


Silver sponsors


Club van 100

c100