DDC Jaarevent 13 juni 2017

Datum: Dinsdag, 13 juni 2017
Locatie: Oud London, Woudenbergseweg 52, 3707 HX, Zeist

We naderen het einde van ons seizoen, dus net als de voorgaande jaren is het is zover: het jaarevent van Dutch Dynamics Community, een gezamenlijk gebeuren van de AX en NAV vakgroepen.

Zoals je hieronder kunt zien hebben we weer een gevarieerd programma samengesteld, met naast wat bekende ook weer een aantal nieuwe sprekers. In de dezelfde opzet als de voorgaande 2 jaar, relatief korte en interactieve sessies. Ook zoals toen wordt het hele programma 2 keer identiek "afgespeeld". Op 2 AX sessies na die 1 keer aan bod zullen komen.

Bij deze alvast dank aan allen die een bijdrage leveren!

Locatie

Net als vorig jaar wordt het event gehouden in Oud London te Zeist. Zie rechtsboven deze pagina voor de adresdetails.

Inschrijven

Eventbrite - DDC Jaarevent 13 juni 2017

Het is iedere keer een verrassing hoeveel mensen er zullen inschrijven. We houden rekening met minimaal 200 personen, mogelijk zijn het er zelfs meer! Het maximum aantal inschrijvingen is nu op 220 gesteld, maar we zullen het nauwkeurig in de gaten houden. Mogelijk is er ruimte om dat aantal op te rekken indien het aantal inschrijvingen onze verwachtingen overtreft.

Bedenk svp van te voren goed of u ook echt gaat komen, zodat we niet op het laatst een hele stroom aan afzeggingen gaan krijgen. Schrijf je je in, dan verwachten we ook dat je er bij gaat zijn. Kun je dan toch onverhoeds echt niet, meldt je dan af zodat je plaats nog eventueel door iemand anders ingenomen kan worden. Ons verzoek is eigenlijk. Schrijf je niet meteen in en bepaal later of het gelegen komt om te komen. Schrijf je in wanneer je weet dat je kunt komen.

Alvast daarvoor onze dank.

Agenda

16:30 – 18:00 Buffet
18:00 – 18:10 Plenaire opening
18:10 – 19:00 Plenaire sessie
19:00 – 20:00 Parallel programma 1
20:00 – 21:00 Parallel programma 2 (replay van programma 1)
21:00 – 22:30 Borrel

Plenaire sessie

Ga kathedralen bouwen!

Spreker: Daan Quakernaat

"Ik ben het beeld van de kathedraal gaan gebruiken in mijn optredens als spreker. De vergelijking met de kathedralenbouwers van toen en de managers van nu is krachtig. Overal waar ik kom worden mensen door het verhaal van de kathedraal gegrepen. Het enorme contrast tussen toen en nu is mateloos interessant. Ik ben niet tegen moderne oplossingen, controle of regels, integendeel. Ik vraag me wel af wat we verloren hebben sinds we kathedralen bouwden. Ik vraag me af of we moderne technieken en inzichten wel ten volle benutten sinds onze aandacht zozeer gericht is op risicominimalisatie en controledenken. Volgens mij kunnen we enorme vooruitgang boeken als we de volle potentie van onze moderne technieken combineren met de durf en de moed waarmee de kathedralenbouwers problemen te lijf gingen."

Bron: http://www.quakernaat.com/inkijk.pdf

Parallel programma

  1. Krijg grip op uw informatiebeveiliging (NAV)
  2. Introductie Power BI: hoe maak ik mijn eerste NAV Power BI dashboard (NAV)
  3. Service module in NAV (NAV)
  4. Vooruitbetalingen (NAV)
  5. Elektronisch Factureren – wat betekent dat? (NAV en AX)
  6. Single Stack Ecommerce voor Dynamics AX en Dynamics 365 Operations (AX)
  7. ronde 1: Testen van voor naar achter (AX) / ronde 2: LCS a day In life (AX)
  8. Hoe wij de standaard Test Automation Suite inzetten (NAV)
  9. Up-to-date over SQL Server?

Sessies

1. Krijg grip op uw informatiebeveiliging

Spreker: Arno Mouwen (2-Controlware)
Tags: Functioneel, Presentatie, NAV, AX

Informatiebeveiliging. Een veelbesproken onderwerp, maar voor velen een groot grijs gebied. Weet u welke privacygevoelige informatie u in huis heeft en wie hier toegang tot heeft?Waarom is informatiebeveiliging zo belangrijk, hoe implementeer ik een informatiebeveiligingsbeleid en wie laat ik dit doen? Vragen die wij 13 juni voor u beantwoorden. Bezoek ons sessie en krijg dat grijze gebied helder.

2. Introductie Power BI: hoe maak ik mijn eerste NAV Power BI dashboard

Spreker: Jan Boes (QBS Group)
Tags: Functioneel/ Technisch, Presentatie, NAV

Is Power BI nieuw voor je maar wil je wel eens zien hoe je hier makkelijke mee aan de slag kunt? Dan heb je nu de mogelijkheid om met Power BI kennis te maken. In de sessie wordt aangegeven hoe je data uit NAV kunt ophalen middels oData feed, kunt verwerken tot een model, informatie kunt maken en ten slotte delen met mensen binnen je organisatie.

3. Service module in NAV

Spreker: Tonnis Wierenga (Newminds)
Tags: Functioneel, Presentatie, NAV

De service module in Microsoft Dynamics NAV wordt naar mijn mening echt tekort gedaan door het ontbreken van gedegen kennis. Met de juiste inrichting is deze module uitermate geschikt voor het plannen van onderhoud, het bepalen garanties en het automatisch factureren van onderhoudscontracten. Standaard NAV biedt zoveel mogelijkheden waardoor deze module zeer zeker een mooie bijdrage kan leveren aan perfect ingerichte service module waar zowel de gebruiker als de klanten van de gebruiker erg van onder de indruk zullen zijn.

4. Vooruitbetalingen

Spreker: Frank Rubie (CTAC)
Tags: Functioneel, Presentatie, NAV

Vooruitbetalingen in Dynamics NAV. Als je het in standaard CRONUS wilt gaan gebruiken in een verkooporder krijg je direct een foutmelding, waardoor het wel lijkt alsof Microsoft het gebruik ervan probeert te ontmoedigen. Toch is deze functionaliteit prima in te zetten, mits je maar even met een paar punten rekening houdt. Daar gaat deze sessie over: het inrichten van vooruitbetalingen, hoe werkt het en wat werkt anders dan je mogelijk zou verwachten.

5. Elektronisch Factureren – wat betekent dat?

Spreker: Dennis Wolf (Quadira)
Tags: Functioneel, Interactief, NAV, AX

e-facturen met Microsoft Dynamics aan de hand van Best Practices

De Europese en centrale overheid stimuleren al jaren het elektronisch factureren. Per land is de adoptiegraad van elektronisch factureren anders. Daarom hebben een aantal centrale overheden, waaronder de Nederlandse, de aanlevering van e-facturen verplicht. Vanaf 1 januari 2017 moeten facturen in een UBL 2.1 XML-formaat aangeleverd worden. Alleen een PDF wordt bijvoorbeeld niet meer geaccepteerd. De decentrale overheid volgt in november 2018. Diverse brancheketens hebben initiatieven ontwikkeld om e-factureren tussen de ketenpartners op te zetten. De impact hiervan kan groot zijn. Zeker als organisaties daarvoor niets hebben voorzien. Ga je dit dan zelf opzetten of uitbesteden? En als je gaat uitbesteden, doe je dat dan met een serviceprovider of toch met een aanvullende oplossing? Deze sessie neemt u mee in de wereld van elektronisch factureren. Deze sessie doet dat door de voor- en nadelen en kansen en bedreigingen met u te bespreken aan de hand van live voorbeelden uit Microsoft Dynamics.

6. Single Stack Ecommerce voor Dynamics AX en Dynamics 365 Operations

Sprekers: Anouk Thomas en Matthijs van Arenthals (Sana-Commerce)
Tags: Functioneel, Technisch, Presentatie, Interactief, AX

Tijdens deze sessie willen we graag de echte benefits toelichten omtrent omnichannel ecommerce. Hoe moet je dat nu het beste inrichten met Dynamics AX (365 Operations) als uitgangspunt en wat zijn de valkuilen van opensource oplossingen en interfaces. Vervolgens lichten we graag toe hoe dit platform eruit ziet onder de motorkap en hoe je met de juiste kennis en kunde van de software development toolkit dit platform kan aanpassen en uitbreiden naar de specifieke behoeften van de klant. Tijdens deze sessie zullen we zowel functioneel als technisch een aantal functionaliteiten demonstreren en we hopen natuurlijk op heel veel interactie!

7. (ronde 1) Testen van voor naar achter

Spreker: Hans Heeren (2H Interim Dynamics BV)
Tags: Functioneel, Interactief, AX,

Is testen een noodzakelijk kwaad? Of kan testen als hulpmiddel ingezet worden om je projectdoelstellingen te bereiken? Deze kennissessie is opgebouwd vanuit een workshop over testen die aan (nieuwe) ERP gebruikers is gegeven om hen bekend te maken met het waarom, wie, wat, wanneer en hoe van testen. Het richt zich op de zachte(re) kant van het project maar daarom niet minder belangrijk.

Deze sessie wordt 1 keer gegeven in Parallel programma 1

7. (ronde 2) LCS a day In life

Spreker: Dick Wenning (Kaya-Consulting)
Tags: Technisch, Presentatie, AX

Code Release Management and Other Maintenance Tasks.

Attend this session for getting in control of your lifecycle of your changes, this can be fixes from MS, thirty party solutions till your own customizations. This includes distributing data from the databases is part of this presentation. And finally a lot of tricks and pitfall information.
Learning Objectives: Distribute code changes from Development till production include MS fixes and third party solutions, Distribute Data changes from Production to local Developers VM, Get some understanding on LCS to avoid making mistakes.

Deze sessie wordt 1 keer gegeven in Parallel programma 2

8. Hoe wij de standaard Test Automation Suite inzetten

Spreker: Luc van Vugt (The Learning Network)
Tags: Technisch, Presentatie, Interactief, NAV

Toen we bij TLN (The Learning Network, voorheen Van Dijk Educatie) de migratie van NAV 2009 naar NAV 2016 achter de rug hadden, kwamen velen nieuwe mogelijkheden beschikbaar. Een daarvan was geautomatiseerd testen. Een wens die al enige tijd op onze agenda stond. Sinds afgelopen najaar zijn we hiermee voortvarend van start gegaan, gebruik makend van de Test Automation Suite, die Microsoft met het product mee levert.
In deze sessie wil ik onze bevindingen met jullie delen en graag ook jullie uitnodigen je eigen ervaringen in te brengen.

9. Up-to-date over SQL Server?

Spreker: Adriaan van Bauwel (SQL Perform)
Tags: Technisch, Presentatie, NAV

Nee? Dan biedt deze sessie van Adriaan een mooie gelegenheid om van alles te horen over de vernieuwigen in SQL Server 2016 en wat er op de rol staat voor 2017.

« Naar het eventoverzicht

Events

16 januari 2020 - DDC Dynamics 365 FO event, 16 januari 2020
Sana Commerce, Van Nelleweg 1, 3044 BC Rotterdam
Datum: 16 januari 2020
Meer informatie »

14 januari 2020 - Dynamics 365 BC Event, 14 januari 2020
Van der Valk Hotel Utrecht, Winthontlaan 4 -6, 3526 KV Utrecht
Datum: 14 januari 2020
Meer informatie »

29 oktober 2019 - Dynamics 365 BC Event, 29 oktober 2019
Van der Valk Hotel Veenendaal | Bastion 73 | 3905 NJ Veenendaal
Datum: 29 oktober 2019
Meer informatie »


Nieuws

Dutch Dynamics Community - BC * Nieuwsflits * April 2020
20 april 2020
Lees bericht »

Dutch Dynamics Community - BC * Nieuwsflits * Maart 2020
03 maart 2020
Lees bericht »

Dutch Dynamics Community - BC * Nieuwsflits * Januari 2020
18 januari 2020
Lees bericht »


Blog

DDC BC-avond Utrecht 14 januari 2020
14 januari 2020
Lees blog »

DDC BC 14 januari 2020 - Upgraden naar BC. OK, hoe doe je dat? - Technisch
14 januari 2020
Lees blog »

DDC BC 14 januari 2020 - Kijk eens over de muur: D365 Finance & Operations - Functioneel
14 januari 2020
Lees blog »

Wat is de Dutch Dynamics Community?

Ons doel is het delen van kennis en ervaringen rondom Microsoft Dynamics software.

We bieden de mogelijkheid aan alle Microsoft Dynamics Professionals om met elkaar in contact te komen en deel te nemen aan presentaties en discussies.

Laagdrempelig, onafhankelijk, diepgaand en altijd actueel.

Om iedereen op de hoogte te houden kun je je inschrijven voor een van onze nieuwsbrieven:

Schrijf je hier in voor de Business Central nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de Finance & Operations nieuwsbrief

Platinum sponsors


Gold sponsors

 

Sapphire sponsors


Silver sponsors


Club van 100

c100