DDC NAV-avond Nuland 8 februari 2017 - een impressie

Woensdag, 8 februari 2017, door Isabelle Segers

Op 8 februari trokken we met zijn allen naar het Van der Valk Hotel in Nuland voor alweer een super interessant NAV event, het 25e!. Altijd een ideale cocktail van netwerken en kennis opdoen. Toch wel uniek in zijn soort, als je weet dat het ook nog eens gratis is.

Het was duidelijk dat weer een super gemotiveerd team alles uit de kast had gehaald om ons een aangename avond te bezorgen. We werden ontvangen in een sfeervolle zaal, waar het uitgebreid buffet al op ons stond te wachten: een koud gedeelte met vis, en verscheidene warme schotels.

De Belgen (lees waldo) onder ons waren zeer blij dat de lekkere satés met pindasaus a volonté te verkrijgen waren. Met een drankje erbij konden we al gezellig bijpraten met bekende en nieuwe gezichten.
 
Iets later als gepland werden we geleid naar een zaal waar de openingsspeech plaatsvond. Luc van Vugt had nog op allerlaatste nippertje de indeling van de zalen laten aanpassen, zodat elke sessie in een volwaardige zaal doorging waar iedereen naar alle rust naar de interessante sprekers kon luisteren.

In de inleidende sessie liet men een aantal cijfers zien over het aantal NAV events dat al had plaatsgevonden, het aantal sprekers, aantal fotografen… Het bewijst dat dit event een vaste waarde is geworden in het NAV wereldje.
 
Daarna begonnen de parallelle sessies. De onderwerpen waren allemaal vrij nieuw, dat maakten de deelnemers extra nieuwsgierig. Elke spreker haalde alles uit de kast om een interessant verhaal te vertellen, zonder schroom om enige kennis voor zichtzelf te houden.


 
De eerste sessie die ik bijwoonde ging over powerapps. De oorspronkelijke spreker (Isley Frimpong) had enkel ervaring met Powerapp geconnecteerd met Excel, maar daarna kroop Arend Jan op het podium en hij liet ons zien hoe men op een vrij gemakkelijke manier een powerapp kan configureren geconnecteerd met NAV.
Er werden een paar praktische voorbeelden aangehaald, maar het blijkt toch dat de tool nog niet af genoeg is om echt zijn meerwaarde te tonen. Ook waren er nog heel wat vragen over het licentiemodel. De omgekeerde flow (vanuit de app data sturen naar NAV, werkt trouwens nog niet)
De tweede sessie ging over application area’s. Iedereen hing aan de lippen van de zeer pragmatische spreker Ted Ober, die vooral de nadruk legde op het feit dat de tool nog niet af was. Maar hij liet wel de toegevoegde waarde zien en haalde ook aan wat de meerwaarde kon zijn voor jouw bedrijf.
 
Na de sessies werden we terug geleid naar de grote zaal, waar de kennisuitwisseling verder ging. De drankjes en de hapjes zorgden ervoor dat iedereen toch iets langer bleef plakken als gepland J
Je kon duidelijk zien dat iedereen wel zijn mening had over de pas opgedane kennis, en met ongelooflijk veel vragen zat naar Microsoft toe. Genoeg stof dus voor een volgende NAV event!

De verslagen van de 3 sessies

Downloads van Presentaties en Foto's

« Naar het overzicht

Events

17 april 2018 - NAV Event,17 april 2018
Van der Valk Hotel Tiel Laan van Westroijen 10 4003 AZ Tiel
Datum: 17 april 2018
Meer informatie »

21 februari 2018 - AX event, 21 februari 2018
Quadira, Pater van den Elsenlaan 45-47, 5462 GG Veghel
Datum: 21 februari 2018
Meer informatie »

10 januari 2018 - NAV Event, 10 januari 2018
Van der Valk Hotel Utrecht, Winthontlaan 4-6, 3526 KV Utrrecht
Datum: 10 januari 2018
Meer informatie »


Nieuws

Dutch Dynamics Community - NAV * Nieuwsflits * Mei 2018
11 mei 2018
Lees bericht »

Dutch Dynamics Community - NAV * Nieuwsflits * April 2018 * 2
27 april 2018
Lees bericht »

Dutch Dynamics Community - NAV * Nieuwsflits * April 2018
17 april 2018
Lees bericht »


Blog

DDC NAV-avond Tiel 17 april 2018
17 april 2018
Lees blog »

DDC NAV 17 april 2018 - AVG/GDPR en Dynamics NAV
17 april 2018
Lees blog »

DDC NAV 17 april 2018 - Dynamics NAV 2018 API – out of the box
17 april 2018
Lees blog »

Wat is de Dutch Dynamics Community?

Ons doel is het delen van kennis en ervaringen rondom Microsoft Dynamics software.

We bieden de mogelijkheid aan alle Microsoft Dynamics Professionals om met elkaar in contact te komen en deel te nemen aan presentaties en discussies.

Laagdrempelig, onafhankelijk, diepgaand en altijd actueel.

Om iedereen op de hoogte te houden kun je je inschrijven voor een van onze nieuwsbrieven:

Schrijf je hier in voor de NAV nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de AX nieuwsbrief

Platinum sponsors


Gold sponsors

 

Sapphire sponsors


Silver sponsors


Club van 100

c100