DDC BC 13 november 2018 - Plenaire Sessie

Dinsdag, 13 november 2018, door Veerle van der Linden

Veerle van der Linden is Product Marketing Manger West-Europa van Dynamics 365 Business Central in de Cloud. Zij werkt ruim een jaar bij Microsoft en bekleedt sinds enkele maanden deze functie. In die korte tijd is zij al verliefd geworden op dit fantastische product. Missie voor de keynote is voor Veerle de aanwezigen duidelijk te maken waarom de Cloud strategie zo belangrijk is voor Microsoft.

Voor het succes van zowel de partners als Microsoft is het essentieel dat zij dit verhaal overbrengen aan de (potentiële) klanten. Klanten kiezen steeds meer online oplossingen en kopen deze oplossingen ook nog eens online. De SMB opportunity is wereldwijd 10,5 miljard dollar, en voor Europa 2,3 miljard. Dit is evenredig verdeeld over CRM (Customer Engagement) en ERP. ER komen steeds hogere eisen aan de hele klantbeleving en andere eisen aan de administratie. Boekhouden in Excel kan echt niet meer. Klanten willen vooral een leverancier die de markt en de wensen van de klant kent. Hier moet de Microsoft partner die succesvol wil zijn op inspelen.

Daarna geeft Veerle een toelichting op de digitale feedback loop die centraal staat in de visie op Digitale Transformatie van Microsoft. De combinatie van data en (kunstmatige) intelligentie moet leiden tot inzichten waar de klant wat mee kan. Microsoft ziet hierin de combinatie van haar 3 Clouds, Microsoft 365, Azure en Dynamics 365, als iets waarmee Microsoft en dus ook de Microsoft partners het verschil kunnen maken. Voor het SMB is Business Central het product, dat nog beter tot zijn recht zal komen in combinatie met Office 365b en het Power platform (Power BI, Power Apps en Flow). Voor de adoptie van Cloud door klanten heeft Microsoft de “cloud ready when you are” strategie. Via de Intelligent Edge kunnen klanten met een on-premise implementatie van Business Central gebruik maken van de functionaliteiten in de Cloud.

Voor de komende jaren is de roadmap van Microsoft vooral gericht op verbeteringen in efficiëntie, productiviteit en gebruiksgemak. Verder zet men sterk in op verdergaande integratie met CDS, Data en Intelligence. Voor wat betreft technologie predict Microsoft “Visual Code, AL en Webclient only”.
In de marktbenadering kiest Microsoft allereerst voor het vergroten van de “footprint” bij bestaande klanten. Daarnaast heeft ook het verkrijgen van nieuwe klanten en het veiligstellen van de bestaande installed base hoge prioriteit.

Partners zijn en blijven het belangrijkste voor het succes van Microsoft. Microsoft blijft daarom investeren in de partners. Zo wordt de digitale leeromgeving van Microsoft (DLP) gratis en wordt er veel aangeboden het gebied van coaching en tooling. Via het Ready to Go programma worden partners klaargestoomd voor de nieuwe cloud producten en de realisatie van apps. Verder wordt er nagedacht over certificering, maar hoe dit exact wordt ingevuld is nog niet duidelijk.
Tot slot doet Veerle een belangrijke Call To Action: “get trained, be coached, join the conversation and provide feedback. There is no better time to be a Dynamics 365 BC partner!”.

Verslag: Marc Fidder
Foto's: Vincent van Rens

« Naar het overzicht

Events

12 juni 2019 - DDC Jaarevent 12 juni 2019
MeetinOffice, De Bleek 13, 3447 GV Woerden
Datum: 12 juni 2019
Meer informatie »

27 maart 2019 - Dynamics 365 BC Event, 27 maart 2019
Van der Valk Hotel, Bastion 73, 3905 NJ Veenendaal
Datum: 27 maart 2019
Meer informatie »

21 maart 2019 - DDC Dynamics 365 FO event, 21 maart 2019
Golfbaan Bentwoude, Boslaan 3, 2731 LD Benthuizen
Datum: 21 maart 2019
Meer informatie »


Nieuws

Dutch Dynamics Community - Nieuwsflits * Juni 2019
06 juni 2019
Lees bericht »

Dutch Dynamics Community - Nieuwsflits * Mei 2019
31 mei 2019
Lees bericht »

Dutch Dynamics Community - Nieuwsflits * April 2019
30 april 2019
Lees bericht »


Blog

DDC Rondetafel Werving en opleiding - Woerden 12 juni 2019
18 juli 2019
Lees blog »

DDC BC/FO-avond Woerden 12 juni 2019 - Algemeen
12 juni 2019
Lees blog »

DDC BC/FO 12 juni 2019 - Security architecture in Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations
12 juni 2019
Lees blog »

Wat is de Dutch Dynamics Community?

Ons doel is het delen van kennis en ervaringen rondom Microsoft Dynamics software.

We bieden de mogelijkheid aan alle Microsoft Dynamics Professionals om met elkaar in contact te komen en deel te nemen aan presentaties en discussies.

Laagdrempelig, onafhankelijk, diepgaand en altijd actueel.

Om iedereen op de hoogte te houden kun je je inschrijven voor een van onze nieuwsbrieven:

Schrijf je hier in voor de Business Central nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de Finance & Operations nieuwsbrief

Platinum sponsors


Gold sponsors

 

Sapphire sponsors


Silver sponsors


Club van 100

c100